KennisMeester introduceert nieuwe dienst: KennisDoctor

In overtuiging dat het opstellen van een kennisintensief document efficiënter en beter kan biedt KennisMeester vanaf vandaag een nieuwe module onder de naam KennisDoctor. Door middel van deze module kunnen advocaten en notarissen in slechts een aantal stappen een akte of conclusie voor de rechtbank opstellen.

Koppeling met Rechtspraak.nl
Het werkt vrij eenvoudig: na het doorlopen van een aantal stappen (welke rechterlijke instantie betreft het, wat is de rechtsvorm van de wederpartij, welk advocatenkantoor staat tegenover ons, etc.) kan de advocaat de pleitnota van de wederpartij invoeren. Deze wordt gescand, geanalyseerd op woorden en argumenten en vergeleken met andere producties van bijvoorbeeld rechtspraak.nl. Na ongeveer 15 minuten volgt een compleet onderbouwd document, die direct via KEI bij de rechtbank ingediend kan worden.

 

Goede aansluiting op de markt
Ik denk dat wij hiermee voldoen aan de wens van veel advocaten die nu nog vaak uren bezig zijn met het schrijven van een goed stuk. Op basis van AI (Artificiële Intelligentie) en de reeds ingevoerde berichten in KennisMeester kunnen wij dat proces met enkele uren verkorten. Op deze manier heeft de advocaat meer tijd over voor andere zaken”, aldus Jan-Carel Redelé, oprichter van KennisMeester.

In mijn vele gesprekken met klanten merkte ik dat advocaten voortdurend op zoek zijn naar manieren om efficiënter te werken. Met KennisMeester kunnen zij al alle knowhow documenten die binnen de organisatie zijn geschreven eenvoudig terug vinden. Al deze informatie is terug te vinden via het intranet wat als vast onderdeel wordt aangeboden bij KennisMeester. Met de recente Module KennisDoctor bieden wij nu een extra tool waarmee advocaten nog meer tijd kunnen besparen, aldus Roel Tinneveld, accountmanager bij KennisMeester. Denk eens aan de tijd die je nu aan andere zaken kan besteden.

 

Technische uitdagingen
Technisch gezien was dit natuurlijk een opgave waar we wel even op hebben zitten broeden, zegt Erik, ontwikkelaar bij KennisMeester. Voornamelijk de interpretatie van de gestelde argumenten en de gewenste reactie daarop, mede in het licht van de grootte van het advocatenkantoor van de wederpartij was een uitdaging. Aan de hand van een aantal juiste parameter en goed ingestelde crons hebben we nu een eerste versie kunnen presenteren. De komst van Daan eerder dit jaar heeft er ook voor gezorgd dat we dit nu iets eerder hebben kunnen releasen, hetgeen natuurlijk heel fijn is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met KennisMeester: 085-8771783.

 

Update: dank voor alle positieve en grappige reacties die we hebben mogen ontvangen. De meeste reacties hebben we gekregen op de dag zelf: 1 april… KennisMeester blijft echter innoveren en de markt opschudden en wie weet wordt bovenstaand bericht wel werkelijkheid over een paar jaar en kunnen we een persbericht met gelijke strekking en een iets serieuzere toon rondsturen. Dat zullen dan natuurlijk dan niet op 1 april doen…